Astrolojide kadim zamanlardan itibaren – 1781 yılında Uranüs ve sonrasında Neptün ile Pluton bulununcaya kadar – yedi gezegen ve sabit yıldızlar gözlemlenebiliyor ve pek çok astrolojik anlamlandırma bu yedi gezegene göre yapılıyor, takvimler de buna göre düzenleniyordu. Her gezegenin anlamı olduğu gibi, her bir gün de bir gezegenle temsil edildi. Buna göre; Pazartesi Ay günü, Salı Mars günü, Çarşamba Merkür günü, Perşembe Jüpiter günü, Cuma Venüs günü, Cumartesi Satürn günü, Pazar Güneş günü.
Günler de, güneşin doğuş ve batış saatlerine göre, gün ve gece olarak ayrılıp gündüz toplam saatleri 12 ye, gece toplam saatleri de 12 ye bölündü ve her bir saat bir gezegenin yönetiminde sayıldı. Her gün, Güneş doğduğunda günün kendi gezegen saatiyle başlar, gezegen saatleri daima –dünyadan gökyüzüne baktığımızda, dünyaya en uzak gezegenden en yakın olan gezegene doğru – Satürn, Jüpiter, Mars, Güneş, Venüs, Merkür ve Ay olarak sıralanır. Bir gün, Güneş battığında biter, sonraki günün gecesi başlar, Güneş doğduğunda aynı günün gündüzü başlar. Yani bir gün daima önce gecesiyle başlar.
Genel olarak hepimizin ortak dileği, amacı ve uğraşısı, olabildiğince kaliteli bir hayat sürdürebilmek. Her şeyin kalitesi olduğu gibi zamanın da kalitesi var. Yaşadığımız gün içindeki her bir gezegen saatine dikkat ederek hayatımızı daha kolay ve kaliteli yaşayabiliriz.
Her gün yaşadığınız illere göre gezegen saatlerini ve anlamlarını, https://www.astrolojievi.com/gezegen-saatleri/ sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
Münevver Çetiner
Nisan 2019-Ankara